3 białka jaj
100 g rozpuszczonego masła
40 g mąki
100 g cukru pudru
40 g mielonych migdałów
1 łyżeczka sproszkowanej zielonej herbaty Matcha
1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Formę do magdalenek lekko natłuścić.
2. Mąkę oraz cukier puder przesiać do dużej miski. Wsypać mielone migdały i dokładnie wymieszać. Dodać przestudzone masło oraz zieloną herbatę.
3. W osobnym naczyniu ubić białka. Dodać do masy i delikatnie wymieszać.
4. Nałożyć do formy. Piec 10-15 minut lub do czasu, aż ciastka "napęcznieją" i nabiorą rumianego koloru. Smacznego :-)
Źródło przepisu: Biscuits, Thomas Feller
Oryginalny wpis: http://forthebodyandsoulpl.blogspot.com/2009/06/magdalenki-migdaowe-z-zielona-herbata.html
Copyright © 2009 For the Body and Soul. Wszelkie prawa zastrzeżone.