Sałatka wiosenna

6 dużych jajek
1 ogórek sałatkowy
12 rzodkiewek
pęczek szczypiorku
6 łyżek jogurtu naturalnego
6 łyżek naturalnego jogurtu greckiego lub gęstej śmietany
sól
pieprz

1. Jajka ugotować na twardo (ok. 6 minut od zagotowania się wody). Zalać zimna wodą i pozostawić chwilę do przestygnięcia. Następnie obrać ze skorupek i pokroić w dużą kostkę.
2. Warzywa umyć. Ogórka obrać ze skórki, pokroić na cieniutkie plasterki. Rzodkiewki pokroić na plasterki. Szczypiorek posiekać.
3. Oba jogurty połączyć. Wymieszać z jajkami i warzywami. Doprawić solą i pieprzem i od razu podawać.

Oryginalny wpis: http://forthebodyandsoulpl.blogspot.com/2009/04/saatka-wiosenna.html

Copyright © 2009 For the Body and Soul. Wszelkie prawa zastrzeżone.